Huis > Kennis > Inhoud
Klantgegevensplatform Industrie Groeide 76% in het afgelopen jaar: CDP Institute Report
Jul 16, 2018

PHILADELPHIA, PA, 9 juli 2018 /24-7PressRelease / - De werkgelegenheid in het klantengidsplatform is in het afgelopen jaar met 76% gestegen, volgens de Industry Update van juni 2018 die vandaag is uitgegeven door het CDP Institute. Het volledige rapport is hier beschikbaar .

Het rapport bevat een lijst van bedrijven die door het CDP Institute als CDP-leveranciers zijn geïdentificeerd, samen met de financiering, het aantal medewerkers, het producttype en het jaar voor elke leverancier. Het aantal CDP's in de studie groeide van 39 in juni 2017 tot 62 in juni 2018. De gecombineerde werkgelegenheid bij beursgenoteerde bedrijven steeg van 3.170 naar 5.584, een stijging van 76%.

Andere belangrijke bevindingen zijn:

- Driekwart van de leveranciers die in het afgelopen jaar zijn toegevoegd, bieden functies voor klantbetrokkenheid, zoals personalisatie en campagnebeheer. Deze leveranciers zijn nu goed voor 49% van de totale werkgelegenheid, tegenover slechts 28% een jaar geleden. Net als alle CDP's verzamelen deze leveranciers ook een uniform beeld van klantgegevens van meerdere bedrijfssystemen.

- Europese bedrijven ontgroeiden de sector als geheel in de afgelopen zes maanden, met een toename van 33% in leveranciers en 42% toename van werkgelegenheid. Vergelijkbare cijfers voor de gehele industrie waren 22% en 31%. De Europese markt is ook meer geconcentreerd bij verlovingsbedrijven, die 66% van de Europese vendor-werkgelegenheid vertegenwoordigen, vergeleken met 45% in de VS en 25% in Azië / Pacific.

- veel bedrijven die nu de CDP-markt betreden zijn volwassen bedrijven die zichzelf herpositioneren als CDP's. Bijna de helft (45%) van de bedrijven die aan het rapport werden toegevoegd, werden meer dan tien jaar geleden opgericht. Deze bedrijven hadden gemiddeld 135 werknemers in dienst, tegenover slechts 43 werknemers per bedrijf voor bedrijven die minder dan tien jaar oud waren.

- de industrie trok in de eerste helft van 2018 $ 114 miljoen nieuwe financiering aan, een stijging van 26% ten opzichte van de $ 90 miljoen die in dezelfde periode in 2017 werd toegevoegd. De totale investering bedraagt nu $ 1.470 miljoen.

"Marketeers blijven de voordelen erkennen die Customer Data Platforms bieden bij het voldoen aan hun behoefte aan uniforme, deelbare klantgegevens", aldus CEO David Raab van CDP Institute. "We verwachten verdere groei als het aantal en de variëteit van CDP-oplossingen groter worden als antwoord op de bedrijfsbehoeften."

Over het Customer Data Platform Institute

Het Customer Data Platform Institute informeert marketeers en marketingtechnologen over klantgegevensbeheer. De activiteiten omvatten het publiceren van educatief materiaal, nieuws over ontwikkelingen in de industrie, het opstellen van gidsen en benchmarks voor best practices, een lijst met leveranciers van de industrie en advies over gerelateerde kwesties.

Het instituut richt zich op Customer Data Platforms, gedefinieerd als "een door de verkoper gecontroleerd systeem dat een uniforme, aanhoudende klantendatabase onderhoudt die toegankelijk is voor externe systemen." Het wordt beheerd door Raab Associates Inc., een adviesbureau dat gespecialiseerd is in marketingtechnologie en -analyse. Raab Associates noemde de categorie Klantgegevensplatform in 2013.

Producten