Huis > Kennis > Inhoud
Fairfield County non-profitorganisaties werken samen om seksueel geweld aan te pakken
Sep 26, 2018
NORWALK, CT, 26 september, 2018 / 24-7PressRelease / - Met het oog op gezondheid en veiligheid voor vrouwen en meisjes, heeft het Community Foundation Fund for Women & Girls (FWG) van Fairfield County de expertise van non-profitorganisaties op het gebied van de regio voor de beste oplossingen om seksueel geweld te voorkomen. Als resultaat van maanden van onderzoek, exploratie en diepgaande discussies, is FWG verheugd de lancering aan te kondigen van The Sexual Violence Prevention Collaborative van Fairfield County, hun nieuwste filantropische initiatief met hun partners om seksueel geweld in de regio aan te pakken.

Het Fund for Women & Girls van de Community Foundation smeedde een innovatieve samenwerking met vijf lokale non-profitorganisaties om seksueel geweld in Fairfield County te bestrijden. Het partnerschap, mogelijk gemaakt door een hernieuwbare subsidie van in totaal $ 100.000, brengt een groep van deskundigen op het gebied van aanranding en huiselijk geweld bijeen om zich te concentreren op het maken van een landelijke impact. Deelnemende organisaties zijn onder meer: The Center for Family Justice (Bridgeport); Het Center for Sexual Assault Crisis Counseling and Education (Stamford); Triangle Community Center (Norwalk); Damescentrum van Greater Danbury en YWCA Greenwich .

"In de wetenschap dat zowel financiers als geldschieters meer samen kunnen bereiken dan alleen, heeft FCCF, als onderdeel van het Strategisch Plan 2018-2021, samenwerking als een van onze kernwaarden aangemerkt.We zijn verheugd om details met u te delen over dit unieke financieringsinitiatief. brengt de waarde van samenwerking aan het licht en, het allerbelangrijkste, zal onze geslaagden in staat stellen om hun impact te vergroten en te schalen door middel van partnerschap .We zijn ervan overtuigd dat dit een model is voor toekomstige financiering die de manier waarop elk van onze organisaties de gemeenschap dienen te verbeteren, "verklaarde Mendi Blue-Paca, vicevoorzitter van Community Impact, Fairfield County Community's Foundation.

Deze organisaties identificeerden samen jeugdsporten als het aandachtsgebied van hun programma ter preventie van seksueel geweld. Hun eerste project wordt genoteerd als "Coaches As Partners". Net als in de nationale arena erkende deze groep dat hier in Fairfield County sport een belangrijke rol speelt bij het vormgeven van onze cultuur. Dit cohort is van plan om bestuurders, sportdirecteurs en coaches te betrekken bij individuele scholen en schooldistricten in Fairfield County, evenals de Interscholastic Athletic Conference Fairfield County (FCIAC) en Connecticut Interscholastic Athletic Conference (CIAC) in het initiatief.

Ontegenzeggelijk is er een kritieke noodzaak om aanranding te voorkomen voordat het gebeurt. Het cohort identificeerde sportdirecteurs, coaches en andere betrokkenen bij sport als een invloed van betekenis op het gedrag van de jeugd die zij coachen. Ze fungeren vaak als mentor of ouderfiguur en als rolmodellen kunnen ze van invloed zijn op de ontwikkeling van karakter, leiderschapsvaardigheden en de doelen van studentensporters.

"Als een subsidieverstrekker met een focus op veiligheid, was het essentieel om belangrijke organisaties die actief zijn in de aanranding van seksueel geweld bijeen te roepen met overlappende verzorgingsgebieden om de pervasiviteit van seksueel geweld door collectieve actie aanzienlijk te verminderen," zei Tricia Hyacinth, Director, Fund for Women & Girls, Fairfield County Community's Foundation. "We zijn verheugd om deze innovatieve, gerichte aanpak en partner te financieren in dit transformerende werk dat een positieve sportcultuur zal bevorderen en een serieus probleem voor de volksgezondheid / mensenrechten zal aanpakken."

Dankzij deze gecoördineerde inspanning kan elk agentschap profiteren van de expertise van de ander, evenals van gevestigde relaties en verbindingen binnen de gemeenschap. Gericht op het opbouwen van karakters en leiderschap en het aanleren van interventievaardigheden van omstanders, is het cohort van plan gebruik te maken van de kracht en invloed van student-atletiekprogramma's om een culturele verandering te creëren die seksueel gewelddadig gedrag niet tolereert.

Bijna 60 openbare en particuliere scholen in Fairfield County met jeugdspierprogramma's zullen aan deze onderneming deelnemen. Naast deze op scholen gebaseerde programma's zal het initiatief ook jeugdspelsportbodes en competitie-directeuren op het niveau van de stad inschakelen. Een van de belangrijkste doelen van dit project is het bereiken van volwassen jeugdsportleiders die de cruciale rol die zij kunnen spelen bij het voorkomen en ingrijpen bij aanranding niet volledig begrijpen. Atletiekdirecteuren en coaches zullen kennis opdoen over aanranding en geweld, een gemeenschappelijke taal leren en praktische hulpmiddelen krijgen om bestaande attitudes en gedragingen aan te vechten om seksueel geweld en huiselijk geweld te voorkomen.

De Seksuele Geweldspreventie Collaborative van Fairfield County heeft het potentieel om te dienen als een model voor het opleiden van interscholastische jongerengemeenschappen in de staat en het hele land, en om een significante impact te hebben op het aanpakken van problemen die een potentiële misbruiker van aanranding en huiselijk geweld leiden.

De ontwerpfase van het programma voor seksueel geweld en assault-preventie is momenteel aan de gang. Focusgroepen bestaande uit sportdirecteurs en coaches van deelnemende scholen en organisaties zullen helpen bij het ontwerpen van curriculumontwikkeling die het beste aansluit bij de behoeften van de jeugdspierprogramma's en leiders van volwassenen. Verwacht wordt dat de programmatraining in november zal beginnen en zal doorgaan met de implementatie, monitoring en evaluaties gedurende het schooljaar.

Over de Community Foundation van Fairfield County
Fairfield County's Community Foundation promoot filantropie als een middel om verandering te creëren in Fairfield County, met de nadruk op innovatieve en gezamenlijke oplossingen voor kritieke problemen die van invloed zijn op de gemeenschap. Individuen, families, bedrijven en organisaties kunnen charitatieve fondsen opzetten of bijdragen aan bestaande fondsen. De Community Foundation voldoet aan de nationale normen van de Council on Foundations en heeft meer dan $ 220 miljoen aan subsidies aan non-profitorganisaties in Fairfield County en daarbuiten toegekend. Als vertrouwde non-profitpartner en thought leader brengt de Community Foundation van Fairfield County gemeenschapsorganisatoren, bedrijfsexperts en filantropen samen om de opportunity gap te dichten. Ons doel is om een vitale en inclusieve gemeenschap te creëren, waar elk individu de mogelijkheid heeft om te gedijen. Meer informatie op fccfoundation.org en volg ons op Facebook, Twitter en LinkedIN.

Over het fonds voor vrouwen en meisjes van Fairfield County's Community Foundation
Het Fonds voor vrouwen en meisjes, een speciaal belangenfonds van de Community Foundation van Fairfield County, is het grootste vrouwenfonds in New England. Onze missie is om filantropen te betrekken en te investeren in duurzame oplossingen die leiden tot economisch veilige en gezonde vrouwen en meisjes in heel Fairfield County. Sinds 1998 heeft The Fund meer dan $ 5 miljoen geïnvesteerd in beurzen voor programma's ten dienste van vrouwen van 5 tot 90 jaar. Het Fonds maakt deel uit van het wereldwijde Women's Funding Network en het Witte Huis heeft Prosperity Together onderschreven. Lees meer over FCCF's Fonds voor vrouwen en meisjes op fccfoundation.org/fwg en volg dit op Facebook en Twitter.

Onze cohort-partners

Over het Center for Sexual Assault Crisis Counseling and Education
Het Centre for Sexual Assault Crisis Counselling and Education, dat sinds 1979 Lower Fairfield County diende, biedt gratis 24 uur per dag vertrouwelijke hulp aan vrouwen, mannen en kinderen die seksueel geweld hebben meegemaakt. Al bijna 20 jaar een leider in preventie-onderwijs. Het Centrum biedt preventiemediale leeftijdsgebonden preventie voor kinderen van 4 tot 18 jaar, studenten, relevante professionals en de gemeenschap in het algemeen. Het centrum ondersteunt de acht steden in Lower Fairfield County: Darien, Greenwich, New Canaan, Norwalk, Stamford, Weston, Westport en Wilton. Vorig jaar gaf het centrum crisisadviezen aan 507 personen en preventieonderwijs aan meer dan 19.000 kinderen en volwassenen.

Over het Centrum voor Familiejustitie
Het Centrum voor Familiejustitie doorbreekt de cyclus van misbruik en geweld - huiselijk, seksueel en kind - door diensten aan te bieden die hoop creëren, levens herstellen en sociale verandering teweegbrengen door educatie en samenwerking tussen gemeenschappen.

Over The Triangle Community Centre
Triangle Community Center (TCC) is de toonaangevende leverancier van programmeren en bronnen in Fairfield County om groei en verbinding binnen de LGBTQ-gemeenschap te bevorderen. TCC is de thuisbasis van meer dan twintig, gratis groepen die wekelijks, tweewekelijks of maandelijks in het centrum samenkomen. Groepen omvatten peer-ondersteuning, herstel, oudere volwassenen overdag programmeren, knutselen, sobere sociale evenementen en jeugdgroepen. TCC's team van hoogopgeleide cliëntenvertegenwoordigers helpen gemeenschapsleden met sociale dienstnavigatie, eten, drop-inservices, documentupdates, financiële hulp bij noodsituaties, gezondheidszorgnavigatie en woningnavigatie in het Drop-In Center in Norwalk en op het satellietkantoor in het centrum voor Family Justice in Bridgeport. TCC werkt om lokale providers meer verwelkomend en bevestigend te maken door middel van educatie met haar LGBTQ Training Institute. TCC produceert ook elk jaar in juni het grootste Pride-evenement van CT, Fairfield County's Pride in the Park in Norwalk.

Over het vrouwencentrum van Greater Danbury
Sinds de oprichting in 1975 heeft het Vrouwencentrum van Greater Danbury een veilige haven geboden als de enige leverancier van diensten voor overlevenden van huiselijk en seksueel geweld in Northern Fairfield en Southern Litchfield County. Elk jaar bedient het Women's Centre meer dan 30.000 personen met gratis en vertrouwelijke diensten die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn. Het Women's Centre is ervan overtuigd dat het pad naar het beëindigen van het geweld ligt in het onderwijs, en met dat doel bieden ze kosteloos programma's voor preventieonderwijs in hun gemeenschappen - van kinderen van voorschoolse leeftijd tot senioren.

Over YWCA Greenwich
YWCA Greenwich werd opgericht in 1919 en zet zich in voor het elimineren van racisme, het versterken van vrouwen en het bevorderen van vrede, gerechtigheid, vrijheid en waardigheid voor iedereen. YWCA Greenwich biedt programma's voor mensen van alle leeftijden en geslachten met initiatieven die voorschoolse en naschoolse programma's, aquatics-programma's, jeugdatletiek, kunstprogramma's, gezondheids- en fitnessprogramma's en seminars die zich richten op raciale gerechtigheid en empowerment van vrouwen omvatten. Bovendien is YWCA Greenwich de enige aanbieder van diensten voor huiselijk geweld in Greenwich, met medewerkers die een vergunning hebben voor crisisinterventie, counseling, onderdak en voorspraak aan slachtoffers. Deze diensten zijn gratis.
Producten