Huis > Kennis > Inhoud
Gehoorbescherming vergeten? Geen probleem! Oregon Air Show houdt oren veilig met Charity Partner, Songs for Sound
Sep 26, 2018
HILLSBORO, OF, 26 september, 2018/24-7PressRelease / - Songs for Sound , een liefdadigheidsinstelling in Nashville die ernaar streeft het gehoor te beschermen en te herstellen voor de 360 miljoen mensen wereldwijd die lijden aan gehoorverlies, werkt samen met de Oregon Air Show om GRATIS gehoorbescherming en GRATIS gehoorscreeningen te bieden op 28 en 30 september.

Het Hear the Music-project is een liefdadigheidsmissie en een tentoonstelling die is ontworpen om niet alleen gratis hoorzittingsonderzoeken te bieden, maar om elke persoon te helpen bij het navigeren in hoortoestellen. Cochlear Americas , de wereldleider in implanteerbare hooroplossingen, is de sponsor van het Hear the Music-project. Als iemand eenmaal een gehoortest niet heeft doorstaan via iPad-kiosken die Otohub- screeningtechnologie bieden, ontvangen ze pakketten met elektronische informatie, samen met mappen die zijn afgestemd op hun gehoorniveau en ja, gratis gehoorbescherming. Phonak , Otohub en Sertoma ondersteunen sponsors van de liefdadigheidsmissie.

Mensen vragen vaak of airshows te luid zijn voor kleine kinderen. De waarheid is dat luchtshows een risico vormen voor iedereen. Maximale decibel (dB) -niveaus voor toeschouwers in de lucht meten tussen 100-115 dB. Langdurige blootstelling aan een geluid van meer dan 85 dB kan de gevoelige structuren van het binnenoor beschadigen en meer dan 15 minuten bij 115 dB is gevaarlijk (bij kinderen worden de effecten versterkt). Het probleem is dat de meeste mensen de dreiging van hard geluid onderschatten. Ter referentie: hier zijn de gemiddelde dB-niveaus en aanbevolen belichting voor een aantal bekende geluiden:

30 dB Whisper Geen limiet
60 dB Normaal gesprek Geen limiet
90 dB stadsverkeer, grasmaaier 8 uur. per dag max.
100 dB kettingzaag, motorfiets 2 uur. per dag max.
115 dB Luisterconcert, claxon 15 minuten. per dag max.
140 dB Vuurwapen, straalmotor Gehoorbescherming vereist

De medewerkers van de Oregon Air Show helpen aanwezigen te beschermen zodat ze deze ervaring een heel leven lang kunnen ervaren. Overmatige blootstelling aan lawaai is de meest voorkomende oorzaak van gehoorverlies en tinnitus (constant gerinkel in het oor) en kan worden voorkomen. Slechts 1 op de 10 ondervraagden bij het Hear the Music-ervaringsverslag dat gehoorbescherming voor de vliegshow bracht. Dat is een riskante praktijk.

"Gehoorverlies is zeer persoonlijk voor mij", zegt Songs for Sound-oprichter Jaime Vernon, wiens 10-jarige dochter, Lexi, bilaterale cochleaire implantaten ontving op 18 maanden oud. "Lexi's spraak- en gehoorontwikkeling waren bijna ontspoord door een eerste 'het is goed, laten we wachten'-reactie. Maar op het moment dat mijn baby van totale stilte naar een fluistering-toen-muziek ging- werden onze levens allebei in een mooie nieuwe richting gestuurd.'

"Cochlear is er trots op de inspanningen van Songs for Sound te ondersteunen die toegang geven tot gratis gehoorvertoningen, informatie over gezondheid en gehoorbehandeling aan duizenden mensen in de Verenigde Staten," zei Patricia Trautwein, audioloog en vice-president marketing en productbeheer voor Cochlear Americas. "Het is bijzonder verheugend om een rol te hebben bij het brengen van deze informatie en toegang tot Amerikanen die zo vaak last hebben van gehoorverlies."

Het #HEARtheMUSIC-project draait volledig op sponsoring en donaties. Om te GEVEN of VRIJWILLIGER: klik HIER .

Over liedjes voor geluid
Songs for Sound is een 501c3-liefdadigheidsinstelling in Nashville die ernaar streeft het gehoor te beschermen en te herstellen door muziek als inspiratie en hulp te gebruiken om de levens van de 360 miljoen mensen met gehoorverlies te verbeteren. De #HEARtheMUSIC Project Tour wil in 2020 50.000 oren bereiken in de hele natie.
Producten