Huis > Kennis > Inhoud
Griekenland Het paradijs van een avonturentoerist
Mar 09, 2018

NEW YORK, NY, 20 november 2017 / 24-7PressRelease / - De Griekse eilanden zijn een paradijs voor avontuurlijke reizigers. Geclassificeerd als nr. 5 op de lijst van het US News & World Report voor 'Best Countries for Adventure', biedt Griekenland adembenemende bestemmingen voor wandelen, rotsklimmen, kitesurfen, zeilen en duiken.

"Griekenland is als een paradijs voor avonturiervissers nog steeds een van onze best bewaarde geheimen", zegt Grigoria Kamaterou, directeur Noord-Amerika, Nationale Nationale Organisatie voor Toerisme van Griekenland (GNTO). "Met zo'n grote variëteit en landschappen om uit te kiezen, zijn de opties eindeloos."

Five Must-Experience Greece Adventures:

- Wandelen in Chalkidiki - Een deel van het noordelijke vasteland van Griekenland, deze prachtige schiereilanden die uitsteken in de Egeïsche zee, bieden bergketens, wetlands, natuurgebieden, bossen en adembenemende kustlijn bezaaid met kleine eilandjes, inhammen en verlaten baaien. Er is een grottenstelsel met de toegankelijke Petralona-grot om te bezoeken, evenals watervallen, thermale bronnen en bergpaden om te voet te verkennen.

- Rotsklimmen in Kalymnos - Kalymnos, een klein eiland in het zuidoosten van Griekenland, is een rotsmekka met alles waar een reizende klimmer naar op zoek is: een overvloed aan uitdagende rotsformaties, maar ook eenvoud en authenticiteit, evenals prachtige vergezichten. Het eiland biedt een enorm scala aan klimmen op platen, grote muren, uitsteeksels en tufas voor elk niveau en elke stijl, het hele jaar door.

- Kitesurfen op Rhodos - Met 300 dagen zon per jaar en sterke zijwinden is Rhodos een van de beste Griekse eilanden voor kitesurfen. Theologos Beach, dicht bij de luchthaven van Rhodos, is fantastisch voor kiters van alle niveaus, omdat ze door de omstandigheden vele meters van het water kunnen springen. Andere kitesurfspots in Rhodos zijn Prasonisi en Ixia, waar de heldere kustlijn watersporten leuk en gemakkelijk maakt.

- Varen door de Cycladen - Zeilen in Griekenland kan het zeil van je leven zijn. De eilanden zijn gevuld met oude ruïnes, schilderachtige en historische steden, prachtige stranden met zand in vele kleuren en afgelegen baaien. De reis door de prachtige eilanden van de Cycladen wordt verlicht door de blauwe en witte kleuren van de Egeïsche Zee. Volgens de oude mythe is het Poseidon, de god van de zee, die het eilandcomplex heeft geschapen dat nu een van de beroemdste ter wereld is. De Cycladische eilanden charmeren en dagen alle zeevrienden uit, aangedreven door "meltemi", de sterke Cycladische winden.

- Duiken in Kea - De kristalblauwe zeeën, de eindeloze kustlijn, de duizenden eilanden en eilandjes, de 2000 duikplaatsen, de 150 bekende scheepswrakken, de ontelbare zeegrotten en het heldere en relatief warme water maken Griekenland tot een unieke internationale duikbestemming . Voor de meest elite duikers is het wrak van de HMHS Britannic, zusterschip naar de Titanic, in Kea's wateren een optie met geavanceerde toestemming van de Griekse overheid.

Bovendien hebben veel van de eilanden alles, zoals Naxos , een favoriet van de beroemde chef-kok Anthony Bourdain, die kan wandelen, paardrijden, fietsen, kitesurfen, zeilen, duiken en natuurlijk zwemmen. Hoewel gezegend met bergen en valleien, is het strand nooit ver weg op Naxos.

Producten