Huis > Kennis > Inhoud
Haltom City Museum eert man's beste vriend met een hondenleven tentoonstelling, inclusief na het diner gast schilderij
Aug 16, 2018

FORT WORTH, TX, 16 augustus, 2018 / 24-7PressRelease / - Hondenliefhebbers die behoefte hebben aan een "schattige oplossing" moeten stoppen bij de kunsttentoonstelling "It's A Dog's Life", die momenteel te zien is in het DFW Elite Toy Museum.

Voor velen is het enige voorbeeld van hondenschilderijen dat ze kennen de iconische schildering van honden die poker speelden van Cassius Coolidge, die te vinden was in een winkel van Kmart of Sears in de jaren 1950 en 1960.

Als dat je beschrijft, dan moet je echt even naar DFW Elite Toy Museum in 5940 Eden in Haltom City gaan en een van de mooiste displays van hondenkunst in de Verenigde Staten bekijken.

De tentoonstelling, met een groot aantal bekende schilderijen van honden van beroemde Amerikaanse en Europese kunstenaars, stamt deels uit de pre-Victoriaanse tijd. Daarnaast zijn er speelgoed, verzamelobjecten en antiek voor u om naar te staren.

De tentoonstelling loopt van 15 januari tot 30 september en het is gratis voor het publiek (honden zijn welkom).

Deze mooie tentoonstelling begint met een collage uit de Victoriaanse periode, gevolgd door een prachtig vintage en antiek speelgoedspel. Dan komt er een Store Window Tapper uit de jaren 1930 en het eindigt allemaal met de Lap of Luxury Display.

De eigenaar van het museum en de lokale ondernemer, Ron Sturgeon , vertelt over zijn liefdeswerk.

"Dit begon allemaal als een hobby van mij, maar zoals de meeste mensen weten, hebben hobby's een manier om een eigen leven te leiden. Vrij snel was mijn hobby mijn huis ontgroeid en daarom besloot ik het allemaal openbaar te maken zodat iedereen kon geniet ervan. En hier zijn we! "

"After Dinner Guests" is geschilderd door Louis-Eugene Lambert (1825-1900), een Franse schilder bekend om zijn schilderijen met dieren, met name katten en honden. Zo beroemd waren zijn werken in die tijd dat hij de bijnaam "Raphael of cats" kreeg, en zijn werken zijn te vinden in beroemde musea zoals het British Museum, het Luxembourg Museum, het Brooklyn Museum en het Musee des Beaux Arts de Nantes.

Lambert's werk is slechts een van de vele die op de tentoonstelling te zien zijn . Enkele van de andere fijne werken die getoond worden, zijn onder andere:
• "Why Do not You Take It" door Currier & Ives
• "Trapped" door Edwin Armfield
• "Coursing Salukis" door Cynthia Underwood
• "Studie van de Italiaanse windhond" door Alexander Blackley
• "The Marquis of Huntley's Pair of Deerhounds" door Charles West Cope

OVER HET DFW ELITE SPEELGOEDMUSEUM
Het DFW Elite Toy Museum begon als een hobby voor eigenaar Ron Sturgeon, maar Sturgeon besefte al snel dat verzamelobjecten met het publiek moesten worden gedeeld. Zo begon het museum, oorspronkelijk ontworpen als een speelgoedautomuseum, maar dat al snel vertakte naar andere verzamelobjecten voor antiek en speelgoed . Het museum is gratis voor het publiek en, om Ron's liefde voor honden te weerspiegelen, worden harige vrienden altijd met open armen ontvangen.

Producten