Huis > Kennis > Inhoud
Hoe werkt een snorkel met volledig gezicht?
May 31, 2018

Hoe werkt een snorkel met volledig gezicht?

Volgelaats-snorkels gebruiken een droog topsysteem om te voorkomen dat water het hoofdgedeelte van het masker binnendringt. Deze snorkels kunnen elk water dat de snorkel binnendringt, kanaliseren via kanalen aan elke kant van het masker en via een klep in de kin. Deze kanalen zijn gescheiden van de gebieden die je mond, neus en ogen bedekken.

Het droge topsysteem heeft een holle bal in de bovenkant van het snorkelstuk. Terwijl de snorkel in het water wordt neergelaten, beweegt de bal omhoog en dekt de ventilatieopening af die lucht in het masker laat wanneer het boven water is.

Je moet even op adem komen en hem vasthouden voordat je onder water gaat, net als een traditioneel snorkelmasker. Als je eenmaal terug bent aan de oppervlakte, kun je weer normaal gaan ademen. Het is niet nodig om de lucht uit de buis te verwijderen met een grote windvlaag bij het opduiken.

De maskers zien er in het begin misschien moeilijk uit, maar na een paar keer gaan, zul je je realiseren hoe gemakkelijk het is om het aan te doen en aan te passen. De riemen zijn elastisch en raken niet vast aan je haar. Het is zeer comfortabel eenmaal in positie.


Producten