Huis > Kennis > Inhoud
Hyperspectral-camera
Aug 16, 2018

HOUSTON, TX, 16 augustus, 2018 / 24-7PressRelease / - Beelden van de aarde vanuit de ruimte zijn niet alleen mooi en inspirerend, ze bieden ook waardevolle informatie voor wetenschap en commercie die niet op een andere manier kan worden verkregen.

De HICO- en RAIDS-experimenttolerantie (HREP-HICO) creëerde bijzonder waardevolle beelden van een kritiek deel van de aarde: de kustgebieden. Tijdens een vijf jaar durende run aan boord van het International Space Station verzamelde het zo'n 10.000 van dergelijke beelden door twee experimentele sensoren, de hyperspectrale beeldvormer voor de kustoceaan (HICO) en het Remote Atmospheric and Ionospheric Detection System (RAIDS) te combineren.

Wetenschappers, bedrijven en instanties hebben HICO-afbeeldingen gebruikt om concentraties van gezond en schadelijk fytoplankton in te schatten, schadelijke algenbloei (HAB's) in drinkwaterreservoirs te identificeren en de waterkwaliteit te beoordelen. HICO heeft ook bijgedragen aan het plannen en uitvoeren van humanitaire hulpoperaties en militaire acties, en het identificeren van olieverliezen door gescheurde pijpleidingen.

"HICO's vermogen om naar de oceanen in de zee te kijken, was erg belangrijk voor de behoeften van onze planeet, waardoor we de kustomgeving beter konden begrijpen", zegt Mary Kappus, afdelingshoofd voor Remote Sensing aan de kust en in de oceaan bij het Naval Research Laboratory, dat het onderzoek heeft ontwikkeld. "Hyperspectrale beelden leren ons meer over die omgeving dan reguliere afbeeldingen." HICO was de eerste keer dat we een hyperspectrale sensor in de juiste ruimte plaatsten om naar de oceanen in de kust te kijken. "

HICO werd in 2009 aan de buitenkant van de Japanse experimentele blootstellingsmodule (JEM-EF) gemonteerd. De unieke baan van het ruimtestation biedt weergaven die verschillen van die van traditionele satellieten voor het bekijken van de aarde, waardoor een uitzonderlijk uitzicht op de kustoceaan en de Grote Meren mogelijk is. HICO verzamelde het volledige spectrum van golflengten van zichtbaar tot nabij-infrarood; een gewone camera verwerft drie spectrale kanalen. RAIDS gemeten de dichtheid, temperatuur en samenstelling van de ionosfeer en thermosfeer, regio's van de atmosfeer van de aarde op hoogten tussen 59 en 186 mijl.

HICO heeft al zijn eerste missiedoelstellingen bereikt in het eerste jaar en werd vervolgens gesponsord voor missie-uitbreidingen door zowel het Office of Naval Research als NASA. In september 2014 kreeg de computer van HICO een zware stralingsbelasting door een zonnestorm en is deze nooit hersteld. Op 14 juni 2018 hebben bemanningsleden de HICO voor de laatste keer uitgeschakeld.

De dagen van het onderzoek zijn mogelijk geëindigd, maar het werk leeft voort. De meeste HICO-afbeeldingen blijven online beschikbaar . Het maken van kwaliteitsbeelden maakte HREP-HICO vanaf het begin een succes en de wetenschap die daarop is gebouwd, draagt bij aan het succes ervan.

"Onderzoekers hebben het gebruikt om wetenschappelijke vragen over waterkwaliteit en algenbloei te beantwoorden," zei Kappus. "Er zijn een aantal artikelen gepubliceerd over de incidentie van algenbloei, die veel mensen treffen.We hebben een idee waar ze kunnen voorkomen, maar zijn niet echt goed in het voorspellen van hen, met afbeeldingen die laten zien waar ze zijn en hoe ze zich ontwikkelen. belangrijk."

De erfenis omvat ook vooruitgang in de wetenschap van hyperspectrale remote-detectie op afstand en belangrijke innovaties zoals verbeterde algoritmen om beelden van kustzones te analyseren en vorderingen bij de verwerking van grote hoeveelheden gegevens. Een online webapplicatie, de Hyperspectral Imager voor het Coastal Ocean Imaging Processing System (HICO IPS), biedt cloud-gebaseerde remote sensing data-analyse. Ontwikkeld door HySpeed Computing , voor een deel via de financiering en ondersteuning door het National Lab National Laboratory , biedt HICO IPS de wereldwijde gemeenschap toegang tot deze gegevens.

Kappus wijst op de enorme diepte en breedte van verschijnselen in HCIO's encyclopedie van beelden als een van zijn belangrijkste prestaties. "Het was in staat om een ongelooflijke reeks dingen te laten zien, beelden van pluimen die uit een rivier kwamen, draaikolken, scherpe contrasten, zelfs de oceaanbodem aan de kust, en ook prachtige beelden van meren." Veel van de beelden zijn ook mooi. "

Producten