Huis > Kennis > Inhoud
NASA's laatste HERA-campagne 4 bemanning landt veilig terug op aarde. Ja soort van...
Jul 17, 2018

HOUSTON, TX, 28 juni, 2018 / 24-7PressRelease / - De landing verliep soepel, maar ze zijn nooit echt van de grond gekomen. De 17e HERA-medewerker (Human Exploration Research Analog) voltooide hun gesimuleerde missie naar de fictieve asteroïde Geographos en landde maandagavond 19 juni terug in NASA's Johnson Space Center (JSC) in Houston. De gastvrije menigte toeschouwers was onder meer JSC's nieuwe Centre Director Mark Geyer , die op 25 mei zijn functie bekleedde.

HERA is een van de vele op de grond gebaseerde analogen die door het Human Research Program (HRP) van de NASA worden gebruikt om manieren te onderzoeken waarmee astronauten kunnen evolueren van een baan om de aarde naar een dieptepuntverkenning. Een ruimtevluchtanaloog is een gesimuleerde omgeving op aarde die fysieke en mentale effecten op het lichaam produceert die vergelijkbaar zijn met die in de ruimte. Deelnemers zijn vrijwilligers die een fysieke en psychologische beoordeling moeten behalen om zich te kwalificeren.

HERA XVII was een missie die oorspronkelijk niet was gepland. Alle voorgaande HERA-campagnes, die elk ongeveer een kalenderjaar duurden, bevatten vier missies. Helaas, toen orkaan Harvey eind augustus 2017 Houston raakte, eindigde HERA XIV om veiligheidsredenen op dag 23. Deze meest recente missie, die op 4 mei begon, werd toegevoegd aan de campagne om onderzoek te voltooien van de eerder afgekapte missie.

De HERA XVII-bemanningsleden zijn William Daniels, Eleanor Morgan, Michael Pecaut en Chiemi Heil. Ze kozen ervoor om deel te nemen aan deze missie omdat ze wilden bijdragen aan het ruimtevaartprogramma en de wetenschap zouden ondersteunen die op een dag astronauten zal helpen de diepe ruimte in te gaan en veilig terug te keren. Maar ze hadden ook persoonlijke redenen om deel te nemen.

"Ik heb veel uitdagende, atletische activiteiten gedaan en ik dacht dat dit een geweldige combinatie zou zijn van alles bij elkaar", zei Heil. "Ik heb een hectisch go-go-go-leven, dit was een leuke tijd om al mijn inspanningen en energie op één ding te decomprimeren en te focussen," zei ze. Pecaut voegde eraan toe dat hij betrokken was bij verschillende ruimtevluchtexperimenten aan de onderzoekzijde. Hij dacht dat dit een goede manier zou zijn om 'aan de andere kant te staan en te zien wat de astronauten zelf aan de hand van de experimenten moeten doen'.

45 dagen doorbrengen in een habitat die kleiner is dan een gemiddeld appartement zonder ramen en heel weinig contact met de buitenwereld zou voor iedereen een uitdaging zijn. De uitdaging was reëel voor deze ploeg, maar ze bedachten creatieve manieren om het te bestrijden.

"We hadden een verfijnde zaterdag, waar we allemaal verkleedden voor het avondeten en beneden samen aten," zei Daniels. "We speelden mooie muziek, hadden planten op tafel, het was een leuke manier om de week als een groep af te sluiten," zei hij. Heil voegde eraan toe: "We hadden ook Toga Night, waar we ons in de lakens aankleedden en naar de film Troy keken." Op een avond droegen we onze vluchtpakken bij het eten en keken naar Top Gun, waardoor het luchtig en leuk bleef. " Morgan zei: "We hebben goed gedaan om te verzekeren dat we dagelijks een dosis gelach hadden." We speelden charades, wat best leuk is, maar Scrabble spelen met twee PhD-wetenschappers is behoorlijk frustrerend vanwege de woorden die ze bedenken. " In overeenstemming met de aankleedthema's droeg Morgan haar haar als Rey uit Star Wars voor de uittocht van maandagavond.

Structuur heeft ook geholpen. 'We zijn aan routine begonnen,' zei Morgan. "Er zijn dingen die ik heb gemist, maar het gaf me de tijd om na te denken over levensvragen en toekomstige loopbaanpaden, voor mij was het positief," zei ze. Daniels voegde eraan toe: "Doordat ik werd afgesloten van de buitenwereld, heb ik mijn leven thuis gewaardeerd."

Maar wat missen ze, naast vrienden en familie, van de buitenwereld? Verrassend genoeg kwamen zoekopdrachten op het web bovenaan de lijst! Er is geen toegang tot internet van HERA, dus ze beseften al snel dat ze de wereld niet langer bij de hand hadden. "We wilden over zoveel dingen praten, maar toen konden we de naam van een persoon, een film of een feit niet onthouden," zei Morgan. "Het was echt vervelend om het niet op te kunnen zoeken." Ze waren het er allemaal mee eens, maar ze misten ook hun huisdieren, pizza's, milkshakes, hun tuinen, kunnen rennen, naar buiten gaan en de warmte van de zon op hun gezicht voelen.

Uiteindelijk gaan de HERA-missies over wetenschap, dus wat deed deze bemanning voor wetenschap en toekomstige verkenning van de ruimte? De overstap naar 45-daagse missies met Campagne 4 zorgde voor meer datapunten per onderzoek. Deze campagne bevatte ook een schema voor slaapvermindering; de bemanning was beperkt tot vijf uur slaap op doordeweekse avonden zonder dutjes en beperkte cafeïne om te testen wat er met een slaapgebrek zou kunnen gebeuren en om manieren te zoeken om missievermoeidheid te bestrijden. Teamsamenhang, prestaties en interpersoonlijke relaties werden ook getest onder deze omstandigheden.

"We hebben verschillende experimenten met planten gedaan," zei Daniels. "We hebben allemaal genoten van het kijken hoe ze groeiden en wat groen hadden in de habitat."

"Ik maak een onderscheid tussen de wetenschap op basis van het onderwerp," zei Pecaut. "We deden plantstudies en pekelkreeftenstudies, maar we waren ook het onderwerp van meerdere experimenten.We droegen sensoren die onze activiteit meten en er was speciale verlichting in HERA. Onderzoekers zullen kijken naar wie we hebben gebruikt en we hebben ook veel verzameld van [biologische] monsters, ze zullen kijken naar onze stresshormonen, onze voeding en ons aantal bloedcellen. "

Morgan voegde hieraan toe: "We deden ook virtual reality (VR) -studies, we bezochten een asteroïde tijdens deze missie, we simuleerden ons naar de oppervlakte te gaan en rotsmonsters te verzamelen en wetenschappelijke instrumenten in te zetten. Dat was behoorlijk fascinerend ... sommige EVA's bevonden zich in de We vonden het een uitdaging om met minimale belichting de weg naar boven te vinden, we moesten echt samenwerken om het te laten werken. "

Nu ze thuis zijn, heeft de bemanning verschillende onmiddellijke prioriteiten: lopen met hun honden, hard trainen, dansen, een avocado eten, blootsvoets lopen in het gras en autorijden staan bovenaan hun lijst.

HERA Campagne 5 begint in januari 2019 met opnieuw vier geplande missies. De JSC Test Subject Screening-groep accepteert curriculum vitae (CV) voor gezonde, niet-rokende vrijwilligers van 30 tot 55 jaar voor toekomstige missies. Vrijwilligers zullen worden gecompenseerd en moeten slagen voor een fysieke en psychologische beoordeling om zich te kwalificeren. Vrijwilligers die proefpersonen willen worden, moeten hun CV e-mailen naar jsc-hera@mail.nasa.gov of bellen naar 281-212-1492.

Het Human Research Program (HRP) van de NASA is toegewijd aan het ontdekken van de beste methoden en technologieën om veilige, productieve menselijke ruimtevaart te ondersteunen. HRP maakt verkenning van de ruimte mogelijk door de risico's voor de gezondheid en prestaties van astronauten te verminderen met behulp van grondonderzoeksfaciliteiten, het internationale ruimtestation en analoge omgevingen. Dit leidt tot de ontwikkeling en levering van een biomedisch onderzoeksprogramma gericht op: het informeren van de normen voor de menselijke gezondheid, prestaties en bewoonbaarheid; de ontwikkeling van tegenmaatregelen en oplossingen voor risicovermindering; en geavanceerde bewoonbaarheid en medische ondersteuningstechnologieën. HRP ondersteunt innovatief, wetenschappelijk onderzoek door meer dan 300 onderzoeksbeurzen te besteden aan gerespecteerde universiteiten, ziekenhuizen en NASA-centra aan meer dan 200 onderzoekers in meer dan 30 staten.

Monica Edwards
Laurie Abadie
NASA Human Research Strategic Communications

Producten