Huis > Kennis > Inhoud
Rosetti Superyachts officieel gepresenteerd twee nieuwe toevoegingen aan de aangepaste collectie op Palm Beach International Boat Show 2018
Jun 04, 2018

FORT LAUDERDALE, FL, 26 maart, 2018 / 24-7PressRelease / - Rosetti Superyachts presenteerde officieel twee nieuwe toevoegingen aan zijn eigen verzameling klassieke superjachten, bevoorradingsschepen en expeditiejachten ontworpen door Tommaso Spadolini.

-48m sub-500GT 'pocket' bevoorradingsschip

-85m Superjacht met technisch platform en voortstuwing door Rolls Royce

Sinds de onthulling van haar eerste 85m Supply Vessel-concept tot grote waardering, heeft Rosetti Superyachts de markt geanalyseerd om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van de veeleisende eigenaars van dit moment. De resultaten van dit onderzoek zijn twee innovatieve concepten aan weerszijden van het groottespectrum die de technische expertise van het merk combineren met de ontwerpflair van Tommaso Spadolini.

48M SUPPLY VESSEL
Met een elegant ingetogen uiterlijk en kenmerkende strookramen van de beroemde Italiaanse ontwerper, is het 48m Supply Vessel een sub-500GT, 'pocketformaat' versie van haar grotere neef.

"Het opnemen van de filosofie van ons 85m-bevoorradingsschip in een 48m-jacht van minder dan 500 GT was een hele uitdaging ," zegt Fulvio Dodich - RSY-partner en -voorzitter. " Het betekende een optimalisatie van de binnen- en buitenindeling om efficiënt ruimtegebruik mogelijk te maken, met behoud van onafhankelijke circulatiestromen voor gasten en bemanning." Tegelijkertijd konden we aangepaste opties aanbieden die passen bij de levensstijl van verschillende eigenaren en de flexibiliteit van het jacht verbeteren. . "

Het open achterdek van bijna 18 meter biedt bijvoorbeeld avontuurlijke eigenaren de benodigde ruimte voor het vervoer van grote offertes of voor touch-and-go helikopteroperaties (het jacht zou ook kunnen worden gebouwd volgens Ice Class-criteria). Als alternatief kan het worden gebruikt als een openluchtstrandclub met overloopzwembad - en een tweede spabad op het zonnedek - samen met sociale ruimtes en amusementsvoorzieningen.

In termen van interieur lay-out, eigenaren kunnen ervoor kiezen om de master passagiershut op het bovendek met uitzicht op een eigen achterdek, of een full-beam suite op het hoofddek naar voren met studie, aparte inloopkasten en de badkamers van hem en haar. In deze versie dient het bovendek als een skylounge met eetgelegenheid in de buitenlucht. De accommodatie voor acht gasten op het lagere dek bestaat uit vier royale hutten met eigen badkamers.

Een vlotte service is gegarandeerd met onafhankelijke bemanning toegang tot de gastruimtes en ruime pantry's op de hoofd- en bovendekken, beide bediend door een domme ober uit de grote keuken. Voor operationele efficiëntie is de cabine van de chef-kok in de machinekamer naast de machinekamer en de cabine van de kapitein achter de brug. Er is ook een speciale wasruimte op het benedendek.

Aangedreven door tweeling MTU 12V2000M72-motoren (1080 kW @ 2250 tpm) of door 2 X CAT C32 970 (KW 2100 tpm - B BEOORDELING), zal het 48m-bevoorradingsschip een topsnelheid hebben van 16 knopen en varen met 14 knopen.

85M SUPERYACHT
Het 85m Superjacht van 2.700GT is gebaseerd op hetzelfde technische platform door Rolls Royce als het 85m-bevoorradingsschip, met kleine aanpassingen om rekening te houden met de verschillende gewichtsverdeling van de bovenbouw, maar haar slanke uiterlijkstyling door Tommaso Spadolini onthult een heel ander doel.

" Eenvoud en elegantie zijn de leidmotieven van het exterieurontwerp ", zegt de ontwerper Tommaso Spadolini. " Terwijl het bevoorradingsschip meer utilitaire lijnen heeft die bij haar ontdekkingsreizigerkwalificatie passen, heeft het superjacht een zachter, meer grillig profiel, terwijl de omgekeerde boog een vleugje vastberadenheid en agressie toevoegt. "

" Dit is een superjacht met een groot volume dat enorme eigenaars- en gastenruimtes biedt, zowel binnen als buiten, " zegt Dodich. " Maar zoals altijd kunnen we oplossingen op maat aanbieden, we hebben bijvoorbeeld een versie met vier decks in plaats van vijf ontwikkeld, die de bruto tonnage vermindert en zorgt voor een sportiever profiel." Het is helemaal aan de individuele klant. "

Beide versies bieden alle op maat gemaakte voorzieningen - en meer - die u zou verwachten aan boord van een superjacht van haar omvang en brutotonnage, maar aantoonbaar is het opvallende kenmerk de enorme strandclub en wellnessruimte. Behuizing een fitnessruimte met een panoramische glazen wand met uitzicht op het zwemplatform, plus massageruimte, sauna en hamman, wanneer de twee zijterrassen worden ingezet, wordt de straal verlengd tot 19m. De aangrenzende grote garage kan twee tenders en een breed scala aan waterspeelgoed bevatten.

Een ander hoogtepunt is de master-hut op het bovendek die 123 m² / m beslaat, exclusief de badkamers His en Hers. De suite is ontworpen om volledig gescheiden te zijn van de gastenruimtes met onafhankelijke toegang tot een privézwembad (het gastenzwembad bevindt zich op het hoofddek achterin) en het touch-and-go helideck.

Vier gastenhutten en een full-beam VIP-suite bevinden zich op het hoofddek naar voren om te profiteren van de grote ramen en het overvloedige natuurlijke licht. Naast de beachclub is het benedendek gewijd aan de kombuis en de bemanning. Inderdaad, bemanningsdiensten en operationele overwegingen zijn van cruciaal belang voor zo'n groot jacht dat lange perioden op zee kan doorbrengen zonder walsteun. Om deze reden heeft het jacht een tankdekdekniveau met extra koude en droge winkels, een werkplaats, een was- en linnenopslagruimte.

Aangedreven door een dieselelektrisch voortstuwingspakket bestaande uit vier MTU 16V 4000 M43S (2140 kWe) motoren in combinatie met twee Rolls Royce Azipull boegschroeven voor optimale hydrodynamische efficiëntie en laag geluidsniveau en trillingen, zal het 85m Superyacht een topsnelheid hebben van 20 knopen en een bereik van 5.500nm bij een kruissnelheid van 15 knopen.

" Deze twee nieuwe voorstellen illustreren het vermogen van Rosetti Superyachts om tegemoet te komen aan de marktambities voor aangepaste schepen met verschillende functies en afmetingen, zonder afbreuk te doen aan de bouwkwaliteit en zeewaardigheid ", besluit Dodich. " Het zijn Made in Italy jachten die zijn ontworpen en gebouwd volgens de hoogste technische en veiligheidsnormen die de hele Rosetti Marino-groep van bedrijven onderscheiden. "

Onze visie is al een gevestigde waarde op de wereldmarkt als fabrikanten van commerciële vaartuigen, maar onze visie is om een van de toonaangevende scheepswerven te worden in het nieuwe gebouw van luxe Superyachts en bevoorradingsschepen van 40 tot 150 meter. We streven naar de creatie van Superyachts van uitzonderlijk hoog niveau met een volledig aanpasbare identiteit. Onze ambitie is om uw dromen te transformeren tot een meesterwerk, en onze inspanningen toe te wijden aan het ontwerp, de engineering en de uitvoering van de projecten. Ons doel is om de hoogste klanttevredenheid te bereiken door technische uitmuntendheid en innovatieve ontwerpen en oplossingen te bieden. Om aan de verwachtingen van onze klanten op het gebied van kwaliteit te voldoen, vertrouwen we op de schat aan ervaring die de Rosetti Marino Group in bijna een eeuw heeft opgebouwd.

Producten