Huis > Kennis > Inhoud
Ryan Van Wagenen, de International Private Equity Executive die de opkomst van Bitcoin voorspelde
Aug 28, 2018

COTTONWOOD HEIGHTS, UT, 26 augustus, 2018 / 24-7PressRelease / - 2017 zal voor altijd bekend staan als het jaar van de Bitcoin. Bitcoin ging op 1 januari van het jaar van $ 1.000 naar 17.843 dollar op 17 december. Alleen om genoegen te nemen met $ 13.324 op 31 december. Het is sindsdien gedaald en was op het moment van dit schrijven iets minder dan $ 7.000 waard.

Niet veel mensen hebben deze trend echt opgemerkt. Sterker nog, de meeste investeerders stopten hun geld alleen in Bitcoin toen het al op een hoogtepunt was. Als gevolg hiervan was er een wijdverbreide paniek toen de Bitcoin uiteindelijk van zijn hoge voetstuk kwam. Het was het spreekwoordelijke geval van hoog kopen en laag verkopen.

Nu wordt er veel gesproken over een "Bitcoin-bubbel" en vergelijkingen met de Tulip Mania . Veel van deze toespraak komt van enkele zogenaamde experts die vrij laat op de dag BTC zijn binnengegaan.

Nou, niet iedereen raakte in paniek, en zeker niet Ryan Van Wagenen . Ryan werkt voor de internationale private equity-onderneming Global Private Equity. Hij zag het enorme potentieel van Bitcoin toen het slechts $ 100 waard was. Dus BTC moet veel moeilijker vallen dan tot nu toe om bezorgd te zijn.

Wie is Ryan Van Wagenen?

Van Wagenen is een jonge, getalenteerde private equity-professional. Hij was nauw betrokken bij investeringen in een vroeg stadium door zijn bedrijf in de blockchain-technologie. Hij werd snel een hoofdadviseur voor alles wat met Bitcoin en andere cryptocurrencies te maken had.

Dit was meer dan 5 jaar geleden toen er niets uitzonderlijks was aan BTC. Het was op dat moment slechts ongeveer $ 100 waard. BTC was meer een curiositeit dan iets dat beleggers serieus zouden overwegen.

Mensen spraken in die tijd wel over cryptocurrencies en de blockchain-technologie, maar niet veel mensen zagen dit als een serieus investeringspotentieel. Van Wagenen gaf zijn bedrijf de vuist om flink te investeren in BTC. Als early mover in BTC heeft het al een rijk dividend uitgekeerd voor Global Private Equity.

Van Wagenen leidt nu de technische zaken van het bedrijf. Hij is de speerpunt van de onderneming om verder te investeren in Blockchain-technologieën.

Uitdagingen die komen

De belangrijkste uitdaging voor Van Wagenen en zijn team is om de businessmodellen blockchain en cryptocurrency in evenwicht te brengen. Global Private Equity heeft miljoenen al in verschillende crypto-fondsen gestoken en start-ups gespecialiseerd in blockchain-ontwikkeling.

Blockchain zou wel eens het volgende grote ding in de technologie kunnen zijn, zelfs groter dan smartphones. Landen als China zijn er al heel serieus over, omdat ze in veel steden blockchain-incubatiecentra hebben opgezet.

Maar er zijn veel uitdagingen die voor ons liggen. Er is veel bezorgdheid over de willekeurige veranderingen die vaak worden aangebracht in de wetten die virtuele activa beheersen. Dit maakt het erg moeilijk voor private equity-bedrijven om een langetermijnplan op te stellen voor de ontwikkeling van blockchain.

Laatste gedachten

De Amerikaanse economie doet het de laatste tijd erg goed. Het vertrouwen van kleine bedrijven is hoog, de werkloosheid is laag en de groei van het BBP bedraagt 4,1%. Als gevolg hiervan is de US-dollar de sterkste sinds vele jaren.

Veel van het 'slimme' geld gaat dus terug naar de VS, van virtuele valuta naar de reguliere economie. Particuliere equity professionals zoals Van Wagenen hebben zich dienovereenkomstig moeten aanpassen.

Global Private Equity biedt nu financiering voor kleine bedrijven in het hele land. Sterker nog, er is nog nooit een beter moment geweest voor kleine bedrijven om gebruik te maken van private equity-geld.

Producten