Huis > Kennis > Inhoud
Snorkel ademslang
Jan 29, 2018

Snorkelbuis meestal 30 cm lang (natte buis), de binnendiameter van ongeveer 1,5 tot 2,5 cm breed, meestal L of J-vormig, in het onderste deel van de mond, meestal gemaakt van rubber of plastic. Hierdoor kunnen de mond en neus van snorkelen in het water zinken, maar blijven ademen. De snorkel heeft meestal een stuk rubber bevestigd aan de snorkelriem. Oude stijl snorkels zijn ook direct ingeklemd tussen de riem en het hoofd, maar dit leidt vaak tot lekken in de bril.

De meest voorkomende beademingsbuis is een eenvoudige buis die volledig kan worden ondergedompeld. Snorkelen Er zijn twee manieren om af te tappen: je kunt een gas blazen nadat het is blootgesteld, of je kunt het afblazen zodra het het oppervlak van het water bereikt, dan het water blootstellen, dan je hoofd recht maken en inademen. De laatste is door de uitlaatpijp water uitgeperst, deze methode is effectiever, maar vereist enige training. Snorkelers hebben een gootsteen in de mond van een aantal moderne snorkels, zodat er een kleine hoeveelheid water in de snorkel kan blijven zonder de ademhaling te beïnvloeden. Sommige hebben een terugslagklep in de waterzak, water kan automatisch worden afgetapt na het vullen van water. Sommige snorkels hebben een klep aan de bovenkant om te voorkomen dat water de snorkel binnendringt als je onder water snorkelt. Sommige van de meer geavanceerde ademhalingsbuizen voorkomen zelfs dat water in het water spat, waardoor er geen water in de mond van de snorkel kan komen.

De ontwikkeling van de beademingsbuistechnologie maakt het mogelijk om dit probleem nu op te lossen. Geavanceerde ademhalingsbuizen maken bijvoorbeeld gebruik van eenrichtingsventielen om geïnhaleerde en uitgeademde buizen te scheiden en de ondergedompelde slangen zijn verzegeld zodat snorkelaars niet eerst hoeven uit te ademen na het opstaan [1]. Momenteel worden snorkels over het algemeen verdeeld in droge en natte buizen (natte buizen inclusief halfdroge buizen): Droge buizen zorgen ervoor dat er geen water de buis vult terwijl de buis wordt omgeleid, terwijl de natte buis wordt gevuld met één volle buis water . Nadat de snorkelende vlotter na het water naar de oppervlakte zweeft, heeft de natte pijp volle trommels nodig om het water uit de pijp en aftapklep te blazen en vervolgens in te ademen.


Producten