Huis > Kennis > Inhoud
Wat de NBA-finale ons kan leren over emoties
Jun 26, 2018

LOS ANGELES, CA, 14 juni, 2018 / 24-7PressRelease / - "Ik laat de emoties het beste van mij krijgen," gaf LeBron James toe met betrekking tot Game 1 van de NBA Finals. Een bewering die iedereen kan bevatten die zich ooit in een werveling van emoties heeft verloren. Maar is dat echt een excuus? Is er geen manier om de controle over intens emotioneel gedrag terug te winnen? Door te onderzoeken wat er fysiologisch in ons lichaam gebeurt, kunnen we leren wat we moeten doen de volgende keer dat intense emoties toeslaan.

Wat gebeurt er als je lichaam intense emoties ervaart?
Onze neocortex, de voorkant van onze hersenen, scheidt ons van andere zoogdieren. Hierdoor kunnen we leren, beslissingen nemen en empathie en creativiteit uitdrukken. Sommige emoties die we ervaren zijn onder meer vertrouwen, vreugde, verdriet, verrassing, schaamte, walging en woede. In een kwestie van momenten werden al deze emoties gevoeld aan het einde van Game 1.

-Trust - Jaren geleden nam LeBron JR Smith bijna als een protégé op en overtuigde de Cavaliers ervan hem een kans te geven. LeBron bracht tijdens zijn tijd samen spelen het beste naar boven in Smith. Dit vertrouwen is duidelijk wanneer je ze samen ziet spelen.

-Joy - JR kreeg een ongelofelijke rebound van Kevin Durant toen George Hill zijn vrije-worp-schot miste. Durant had hem eruit moeten gooien en zijn werk niet goed hebben gedaan. Als JR een kans had genomen en het gehaald had, zouden critici Durant belasterd hebben voor het weggooien van het spel.

Sadness - Nadat LeBron naar de basket gebaarde, in een beweging die honderden memes zou aanwakkeren , besefte Smith dat hij iets verkeerd deed. Je kunt de dageraad van de realisatie op zijn gezicht zien wanneer hij lager en lager valt op zijn wandeling terug naar de bank.

- Verrassing - LeBron, die had gezien hoe de hele scène zich ontvouwde, probeerde een time-out te bellen. Het vertrouwen voor JR maakte het extra verwoestend om verrast te worden toen JR het verkeerde spel maakte.

- Schaamte - JR Smith liet schaamte hem inhalen. Na de blunder zat hij zij aan zij met LeBron en kon hij niet eens naar James kijken. Schaamte zorgt ervoor dat we ons afsluiten en onszelf verwijderen van de activiteit die het veroorzaakte, of ons ertoe dwingen harder te werken, zodat we het de volgende keer niet zullen ervaren.

In het boek The Psychology of Shame heeft Gershen Kaufman de term 'shame-spiraal' bedacht om te relateren aan de cyclische aard van hoe het ervaren van schaamte ons blijft slepen. Om jezelf uit een schande te krijgen, heb je een grote hoeveelheid positieve mentale energie nodig. Jammer genoeg voor JR was de schande om zijn leider teleur te stellen te groot. Hij kon niet bijkomen en bracht de volgende 3 wedstrijden door die ver beneden zijn niveau speelden.

-Disgust - Kijken naar de groepsbezoek ter voorbereiding op overwerk bood meer inzicht in LeBron's gemoedstoestand. Koning James wachtte tot het laatste moment om zijn hand in de knoop te steken, alsof hij nauwelijks in staat was om Smith aan te raken.

-Anger - De woede van LeBron kwam in golven van hem af. Hij is voldoende gepoetst om beter te weten dan te slaan voor televisiecamera's. Daarom beantwoordde hij niet alle vragen die verslaggevers voor hem hadden na wedstrijd 1. In plaats daarvan sloeg James een wit bord uit het oog van het publiek en beschadigde hij ernstig zijn hand.

Het autonome zenuwstelsel
De veranderingen die zich in uw lichaam voordoen als uw emoties hoogtij vieren, worden beheerst door het autonome zenuwstelsel of ANS.

ANS-functie gebeurt onwillekeurig. Het is verantwoordelijk voor lichamelijke processen zoals spijsvertering, ademhaling, bloeddruk, temperatuur, metabolisme, etc. De ANS bestaat uit 2 delen:

1. Sympathiek - Dit is verantwoordelijk voor de vecht- of vluchtrespons in een gevaarlijke of stressvolle situatie. Adrenaline wordt vrijgegeven en, onder andere, uw hartslag zal toenemen.

2. Parasympathetic - Dit is verantwoordelijk voor de normale lichaamsprocessen tijdens rust en herstel. Het verlaagt je hartslag en stimuleert het spijsverteringskanaal.

In tijden van intense emotie begint het sympathische zenuwstelsel in versnelling te schakelen en onze reactie op stress te activeren. Dit kan een snelle ademhaling, overvloedig zweten en een verhoogde hartslag veroorzaken. Dit is wat er natuurlijk met ons lichaam gebeurt als we woede of frustratie ervaren.

Hoe kun je de golf van woede stoppen?
Kortom om jezelf te scheiden van de maatschappij en het leven als een monnik, is er geen manier om woede en frustratie te vermijden. Voor mensen met hoge bloeddruk kan het leren van de onderstaande technieken mogelijk hun leven redden.

- Identificeer uw triggers - Het voorkomen van bepaalde mensen of gebeurtenissen kan uw gezondheid van het hart ten goede komen.
- Verlaag uw hartslag - Verwijder uzelf uit een situatie door te gaan liggen en diep te ademen. Dit zal je helpen om je innerlijk te kalmeren.
- Leer van je reacties in het verleden - Kijken hoe je handelde als iemand die niet onder controle is, is vernederend. Inderdaad, LeBron zelf zag er nederig uit toen hij sprak over zichzelf verliezen aan woede.
- Neem anti-angst supplementen - Als u merkt dat uw stressniveau constant verhoogd is, kunt u op lange termijn schade aan uw lichaam veroorzaken. Bekijk Review Critic voor onbevooroordeelde rapporten over beschikbare supplementen die momenteel op de markt zijn.
- Mediteren [/ Conditionering van je geest en lichaam dagelijks met meditatie maakt het een tweede natuur voor je en geeft je de tools om het te gebruiken wanneer een situatie bijzonder stressvol wordt.

Afhalen
Wat ons menselijk maakt, is ons vermogen om emotioneel te reageren en contact te maken met degenen om ons heen. Het is gemakkelijk om uit elkaar te halen hoe iemand anders reageert zonder intern te kijken naar wat we zouden hebben gedaan. Karakter opbouwen betekent leren van onze eigen fouten evenals van degenen om ons heen. LeBron James staat aan de top, en met deze leerervaring achter hem kijken we ernaar uit om meer grootsheid van hem te zien komen.

Producten