Huis > Nieuws > Inhoud
Aberlour A'Bunadh wint Whisky van het jaar op de 2018 International Whiskey Competition®
Jun 09, 2018

Aberlour A'Bunadh wint Whisky of The Year op de 2018 International Whisky Competition®

LAS VEGAS, NV, 9 juni, 2018 / 24-7PressRelease / - Graeme Cruickshank, Master Distiller bij Aberlour Distillery wordt Master Distiller of the Year voor het maken van de Whisky van het jaar 2018 en ontvangt de felbegeerde Golden Barrel Trophy.

De International Whiskey Competition heeft zojuist zijn resultaten vrijgegeven voor de meest gerespecteerde blind tasting jury-gebeurtenis van dit jaar. De hoogste erkenning, Whisky of the Year, werd toegekend aan Aberlour A'Bunadh (60,5% ABV), die 97,4 punten scoorde, de hoogste scorende whisky van de competitie.

Officiële resultaten: www.whiskycompetition.com/2018- resultaten

De 9e editie van de International Whisky Competition vond plaats in Las Vegas gedurende drie dagen, van 15 tot 17 mei en ontving whisky's van over de hele wereld. Een degustatiepanel van wereldklasse, gemaakt van whisky, spirit, bier en wijnexperts, blind smaakte elke whisky op individuele basis (8 minuten per whisky).

Elke whisky werd gescoord met behulp van een uitgebreid 100-puntsschaalsysteem, ontwikkeld door Sebastien Gavillet, IWC Head of Tasting Panel. Dit proces en het feit dat slechts drie medailles worden toegekend in welke categorie dan ook maken de International Whisky Competition de meest gevolgde whisky-competitie en een van de meest professionele competities in zijn soort in de wereld.

We feliciteren Graeme Cruickshank, Master Distiller in Aberlour en zijn team van harte met het creëren van zo'n complexe, rijke en perfect uitgebalanceerde whisky.

Aberlour Distillery ontvangt de Gouden Vat Trofee voor het winnen van de Whisky van het Jaar tijdens een ceremonie die deze zomer in Aberlour, Schotland wordt gehouden.

De International Whiskey Competition is de meest gevolgde whiskycompetitie op sociale media en brengt whisky's van over de hele wereld om blind geproefd en beoordeeld te worden door een professioneel proefpanel met behulp van de meest uitgebreide proeverijmethode die beschikbaar is. Er zijn 15 criteria nodig om de proefnotities te produceren, evenals aroma- en smaakprofielen voor de International Whiskey Guide. In tegenstelling tot andere wedstrijden krijgen de juryleden één whisky per keer om ervoor te zorgen dat elke whisky de juiste aandacht krijgt. Het is de enige wedstrijd in de wereld van geesten die unieke medailles levert die zijn ontworpen om elk van de winnende whisky's te promoten. Slechts 3 medailles (goud, zilver en brons) worden toegekend per categorie. De whisky van het jaar (hoogste score tijdens de competitie) wordt beloond met de Golden Barrel Trophy.

Ga naar whiskycompetition.com voor meer informatie over de internationale whiskycompetitie

Producten