Huis > Nieuws > Inhoud
ACB juicht House on Final Passage Of Marrakesh Treaty toe
Sep 27, 2018
WASHINGTON, DC, 26 september, 2018 / 24-7PressRelease / - De Amerikaanse Raad van Blinden juicht het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden toe na de overgang van de implementatiewet van het Verdrag van Marrakesh (S. 2559) eind dinsdagavond. De stemming in het Parlement verplaatst de uitvoeringswetgeving naar het bureau van de president voor bewegwijzering en het verdrag naar het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste voorbereiding van de diplomatieke documenten die de VS toestaan om een van de officiële landen van Marrakech te worden die zich inspannen voor de uitgebreide beschikbaarheid van toegankelijke gepubliceerde werken van rond de wereld.

"We zijn verheugd dat het Congres in staat was om Marrakesh over de wettelijke finishlijn te verplaatsen tijdens de laatste dagen van zaken voordat hij vertrok voor het oktoberreces," zei ACB president Kim Charlson. "Maar het meest opwindende is dat Amerikaanse burgers die blind zijn of andere afdrukproblemen hebben, binnenkort toegang zullen hebben tot materialen van speciaal formaat die beschikbaar zijn in andere landen in het Engels en andere talen, evenals mensen met alle soorten afdrukproblemen rondom de wereld die binnenkort voor het eerst in een toegankelijk formaat toegang krijgt tot Amerikaans gepubliceerd werk. "

Het Verdrag van Marrakesh was het resultaat van jarenlange beraadslagingen tussen de World Intellectual Property Organisation (WIPO), uitgevers, bibliotheken en pleitbezorgers voor gehandicaptenrechten. Het verdrag was een reactie op de ernstige zorgen over de omslachtige internationale auteursrechtwetten die het moeilijk maken om toegang te krijgen tot gepubliceerde werken in toegankelijke formaten zoals braille- of audioformaten.

De wet, die door Rep. Bob Goodlatte, voorzitter van de Judiciary Committee, aan het huis werd gebracht, wijzigt de Amerikaanse copyrightwetgeving die noodzakelijk is voor de volledige uitvoering van het verdrag. Hoorzitting geen bezwaar, de wetgeving aangenomen met unanieme instemming.

"We hebben ontelbare aantallen advocaten gehad die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit verdrag in de Verenigde Staten," zei Eric Bridges, Executive Director van ACB. "We willen het Amerikaanse Congres bedanken, in het bijzonder House Chairman Goodlatte en Senate Foreign Relations Chairman Bob Corker voor het tonen van echt leiderschap door dit verdrag via de wetgevingskanalen te schragen."

De American Council of the Blind is een nationale grassroots-consumentenorganisatie die Amerikanen vertegenwoordigt die blind en slechtziend zijn. Met 70 gelieerde ondernemingen streeft ACB ernaar de onafhankelijkheid, veiligheid, gelijkheid van kansen te vergroten en de kwaliteit van leven voor alle blinden en slechtzienden te verbeteren. Samen maken we een mooie toekomst. Lees meer op www.acb.org .
Producten