Huis > Nieuws > Inhoud
Dr. Ellen Ochoa, eerste Spaanse vrouw in de ruimte, Keynote 2018 SACNAS - De nationale diversiteit in STEM-conferentie
Jul 17, 2018

SANTA CRUZ, CA, 13 juli, 2018 / 24-7PressRelease / - SACNAS (Society for Advancement of Chicanos / Hispanics & Native Americans in Science) is verheugd om te melden dat trailblazer Dr. Ellen Ochoa, de eerste Spaanse vrouw die ooit naar toe is gegaan space, will keynote 2018 SACNAS - De nationale diversiteit in STEM-conferentie . Dr. Ochoa is ook slechts de tweede vrouwelijke directeur van het Johnson Space Center van de NASA, waar ze van 2013 tot 2018 de menselijke ruimtevlucht voor de natie leidde.

Tijdens haar toespraak tijdens de openingsceremonie van SACNAS 2018 op donderdag 11 oktober zal Dr. Ochoa spreken over de resonante kwesties die haar historische carrière hebben bepaald: wat kunnen we leren over verandering, innovatie en de cultuur van teams uit haar tijd bij de bovenste regionen van NASA's leiderschap? En wat kunnen we doen - echt doen - om ervoor te zorgen dat meer vrouwen en minderheden een plaats vinden binnen STEM-gebieden?

Dr. Ochoa is een astronaut die geschiedenis maakt, een briljante uitvinder, een begaafd bedrijfsleider die haar stempel heeft gedrukt op de cultuur van NASA, een rolmodel voor vrouwelijke leidinggevenden, een held van de Spaanse gemeenschap, en een lodestar voor discussies over vrouwen en minderheden die wetenschappelijke en technische gebieden nastreven. Op het podium brengt ze alles samen - trekt lessen uit haar leven - in een nuchtere boeiende stijl die honderden doelgroepen in het hele land heeft geïnspireerd.

In 2013 werd Ochoa benoemd tot de 11e directeur van NASA's Johnson Space Center, en werd de eerste Spaanse en de tweede vrouwelijke directeur die deze prestigieuze positie bekleedde; ze ging met pensioen in 2018. Een actieve astronaut sinds 1991, twee jaar later, werd Ochoa de eerste Spaanse vrouw die naar de ruimte ging toen ze deelnam aan een negen dagen durende missie aan boord van de shuttle Discover. In totaal is ze vier keer in de ruimte gevlogen, heeft ze bijna 1.000 uur aan boord genomen, is ze aan boord van wetenschappelijke activiteiten geweest en diende ze als boordwerktuigkundige tijdens de lancering, rendez-vous en aankomstfasen van de missie. Ochoa is de ontvanger van vele onderscheidingen, waaronder de hoogste onderscheidingen van de NASA, de Distinguished Service Medal en de Presidential Distinguished Rank van de Senior Executive Service.

In de bedrijfswereld heeft Ochoa leiding gegeven aan verschillende organisaties. Ze zit in de besturen van Service Corporation International en Mutual of America, is vice-voorzitter van de National Science Board en is voorzitter van het Nomination Evaluation Committee van de nationale medaille voor technologie en innovatie. Ze heeft gediend in het bestuur van de Federal Reserve Bank of Dallas en de Board of Trustees van de universiteit van Stanford. Zij is lid van de nationale vereniging van bedrijfsdirecteuren, de Latino Corporate Directors Association en Women Corporate Directors.

In de zalen van het hoger onderwijs heeft Ellen Ochoa eredoctoraten ontvangen van onder meer de University of Pennsylvania en de Johns Hopkins University. Zij is een Fellow van de American Association for the Advancement of Science, het American Institute of Aeronautics and Astronautics en de National Academy of Inventors. Ze behaalde een BS in Physics aan de San Diego State University en Ph.D. en MS in Electrical Engineering van Stanford. Voorafgaand aan haar carrière in astronauten en management was Ochoa een research engineer. Ze bezit drie patenten voor optische systemen. Ze is ook een klassieke fluitist en heeft gespeeld met het Stanford Symfonieorkest. Er zijn zes scholen genoemd naar haar eer en er zijn verschillende boeken over haar geschreven.

De toespraak van Dr. Ochoa is de eerste keynote in een line-up met leidende stemmen in de STEM-diversiteitsbeweging en een evenement gevuld met baanbrekende wetenschap, professionele ontwikkeling, netwerken, mentoring en culturele connectie. Doe mee met SACNAS voor de 2018 National Diversity in STEM Conference en registreer vandaag !

OVER SACNAS
Al meer dan 45 jaar heeft SACNAS gediend als een inclusieve organisatie die zich inzet voor het succes van Chicano / Hispanics & Native Americans, van universiteitsstudenten tot professionals, in het behalen van geavanceerde graden, carrières en leiderschapsposities binnen STEM.

Tegenwoordig heeft de organisatie bijna 6.000 leden en 115 studie- en professionele afdelingen in de Verenigde Staten en Puerto Rico. SACNAS beïnvloedt een grotere STEM-gemeenschap van meer dan 25.000 door outreach, belangenbehartiging en productie van de nationale diversiteit in STEM-conferentie. Meer informatie over SACNAS op sacnas.org , Facebook of Twitter .

Producten