Huis > Nieuws > Inhoud
Hoe moet ik uitgerust worden voor duiken
Apr 17, 2018

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze voor uw duikaccessoires? Bekijk onze tips!

Hoe moet ik uitgerust worden om te duiken? Moet ik alles in één keer kopen? Wat moet ik als eerste kopen? Waar moet ik mijn apparatuur kopen? Hoe de juiste uitrusting kiezen voor mijn sport? Hoeveel kost een duikuitrusting? Dit zijn voorbeelden van enkele van de vragen die ontstaan wanneer mensen beginnen met duiken.
In dit artikel ga ik u een paar tips geven over het maken van de juiste keuzes voor uw duikuitrusting en accessoires, rekening houdend met het feit dat er geen harde en snelle regels zijn als het gaat om het kopen van apparatuur.

BASIS SCUBA DUIKAPPARATUUR

De essentiële vinnen, masker en snorkel

Voor de meeste budgetten is het niet mogelijk om al je duikuitrusting in het eerste jaar te kopen, omdat dit betekent dat je ongeveer € 800 moet uitgeven voor alles ...
Om te beginnen moet je vinnen kopen, terwijl je nadenkt over neopreenbugs als je kiest voor verstelbare vinnen. Vinnen zijn je belangrijkste voortstuwingsbron, dus kies de juiste vinnen op basis van hoe je van plan bent om rond te lopen op je niveau van duikvaardigheid. Full-foot vinnen zijn flexibeler voor beginners bij het leren van de juiste vin-techniek, terwijl verstelbare vinnen meer rigide en praktisch zijn, omdat ze moeten worden gedragen met booties. Geen slechte zaak als je bepaalde duikplekken te voet wilt bereiken. Dan heb je een masker en een snorkel nodig. Het is het beste om een doos te hebben om je masker te beschermen, en zelfs om een tweede identiek masker te kopen als je het op maat hebt gemaakt voor je gezichtsvermogen, om onderdelen te kunnen vervangen indien nodig.


Producten