Huis > Nieuws > Inhoud
John R. Vercellotti, Ph.D., gepresenteerd met de Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award By Marquis Who's Who
Sep 20, 2018
COVINGTON, LA, 19 september, 2018 / 24-7PressRelease / - Markgraaf Who's Who, 's werelds belangrijkste uitgever van biografische profielen, is trots om John R. Vercellotti, Ph.D., te presenteren met de Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award. Dr. Vercellotti, een volleerde listee, viert vele jaren ervaring in zijn professionele netwerk en staat bekend om prestaties, leiderschapskwaliteiten en de geloofsbrieven en successen die hij in zijn vakgebied heeft opgebouwd. Zoals in alle biografische volumes van Marquis Who's Who, worden geprofileerde personen geselecteerd op basis van de huidige referentiewaarde. Factoren zoals positie, opmerkelijke prestaties, zichtbaarheid en bekendheid in een veld worden allemaal in aanmerking genomen tijdens het selectieproces.

Met meer dan 60 jaar professionele ervaring in de chemische wetenschappen, ging Dr. Vercellotti met pensioen in 2005, nadat hij een medewerker was van het Southern Regional Research Centre van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en daar sinds 1985 als onderzoekscheikundige en onderzoeksleider werkzaam is. Voorafgaand aan deze rollen was hij van 1980 tot 1985 een senior wetenschapper bij het Gulf South Research Institute, een bezoekende sabbatical professor met het Ronzoni Institute in Milaan, Italië, van 1977 tot 1978, en een professor biochemie aan het Virginia Polytechnic Institute en State University van 1970 tot 1979. Eerder in zijn carrière was hij universitair hoofddocent in de chemie aan de Universiteit van Tennessee in Knoxville, van 1967 tot 1970, een assistent-professor in de chemie aan de Marquette University in Milwaukee, WI, van 1964 tot 1967, en een docent en onderzoeksmedewerker van de Ohio State University van 1963 tot 1964. Gedurende deze actieve loopbaan in het onderwijs en onderzoek Dr. Vercellotti heeft een breed scala aan onderzoeken uitgevoerd in de chemie en biochemie van de koolhydraten met biomedische, landbouwkundige en industriële toepassingen.

Dr. Vercellotti werd geïnspireerd om zijn carrière van het toepassen van de wetenschap na te streven door het voorbeeld van industriële dienstverlening door zijn vader, die een supervisor was van bouwtechniek, die staalfabrieken bouwde voor United States Steel, naast vele andere zware industriële sectoren, gedurende meer dan 40 jaar. Dr. Vercellotti begon zijn carrière als student aan de St. Bonaventure University, waar hij in 1955 een Bachelor of Arts behaalde. Vervolgens trad hij toe tot de universiteit van Marquette en voltooide hij een Master of Science in de chemie in 1960. Dr. Vercellotti behaalde een doctor in de wijsbegeerte in de organische chemie van de Ohio State University in 1963 onder het mentorschap van professor Melville L. Wolfrom, Regents Professor en lid van de US National Academy of Science.

Naast zijn hoofdrollen hierboven, heeft hij sinds zijn pensionering een volledige agenda van professioneel werk behouden als senior scheikundige en vice-president van V-LABS, INC., Opgericht in 1979 door zijn scheikundige vrouw Sharon Vergez Vercellotti. diende ook als onderzoeksadviseur voor het Sugar Processing Research Institute en was adjunct-professor in de chemie en fysica van de Southeastern Louisiana State University. Hij diende ongeveer vijftig jaar als officier en raadslid van de American Chemical Society, waarvan hij tot Fellow werd benoemd. Hij is ook 55 jaar lid van de wetenschappelijke erelijst van Sigma Xi. In zijn vrije tijd heeft hij altijd genoten van tuinieren en piano accordeon spelen.

Als erkenning voor uitstekende bijdragen aan zijn beroep en de gemeenschap van Markies Who's Who, is Dr. Vercellotti te zien op de Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement-website. Ga naar www.ltachievers.com voor meer informatie over deze eer.

Sinds 1899, toen AN Marquis de eerste editie van Who's Who in America® drukte, heeft Marquis Who's Who® de levens van de meest talentvolle personen en innovators uit elk belangrijk werkveld vastgelegd, waaronder politiek, zaken, medicijnen, recht, onderwijs, kunst, religie en amusement. Vandaag de dag blijft Who's Who in America® een essentiële biografische bron voor duizenden onderzoekers, journalisten, bibliothecarissen en executive search-bedrijven over de hele wereld. Marquis® publiceert nu vele Who's Who-titels, waaronder Who's Who in America®, Who's Who in the World®, Who's Who in American Law®, Who's Who in Medicine and Healthcare®, Who's Who in Science and Engineering®, en Who's Who in Asia®. Marquis®-publicaties kunnen worden bezocht op de officiële website van Marquis Who's Who® op www.marquiswhoswho.com .
Producten