Huis > Nieuws > Inhoud
Live webinar om HR-teams te helpen hun voordelen te verbeteren Open inschrijving Communicatie
Jul 26, 2018

BOSTON, MA, 25 juli, 2018 / 24-7PressRelease / - Flimp Communications en de raad voor werknemerscommunicatie hebben vandaag aangekondigd dat zij op 9 augustus 2018 om 14.00 uur ET / 11.00 uur een webinar co-sponsoren punt Employee Benefits Communications Made Easy: 5 Digital Tactics voor een succesvolle open inschrijving zal Flimp Communications CEO Wayne Wall bespreken, waarbij wordt besproken hoe haar klanten digitale communicatie met video en multimedia gebruiken om werknemers effectief te berichten voor voordelen tijdens open inschrijving.

Onderwerpen van discussie zijn onder meer:
• De beste manieren om de afhankelijkheid van tijdrovende presentaties en vergaderingen met open inschrijvingen te verminderen door gebruik te maken van een boeiende digitale strategie
• Hoe voordelen besluitvormingshulpmiddelen gebruiken om de keuze van de voordelenplanning te optimaliseren en de deelname aan HDHP's en HSA's te vergroten
• Het effectief gebruiken van video-inhoud voor communicatie met employee benefits, inclusief beoordeling van de meest effectieve video-inhoudstijlen en relatieve kosten
• Hoe u tijd- en geldtransformatie kunt besparen, profiteert van open inschrijvingscontent in overzichtsbehoeftenoverzicht op aanvraag voor on-hire bij nieuwe verhuur

Mr. Wall zal ook de nieuwste casestudyresultaten van Flimp delen van meer dan 70 employee benefits en nieuwe verhuurcommunicatiecampagnes met behulp van video en multimedia. Het rapport van vorig jaar documenteerde een gemiddelde betrokkenheid van 76% en 1,47 responsacties per kijker van meer dan 150 organisaties en 875.000 werknemers. Deelnemers ontvangen het volledige rapport na het webinar.

Om u te registreren voor het webinar, gaat u naar https://engage.flimp.net/five-tactics-for-successful-OE-webinar-reg .

"Medische en vrijwillige voordelen zijn een belangrijke factor bij het aantrekken en behouden van toptalent op de werkplek van vandaag. Organisaties investeren aanzienlijk in hun voordeelprogramma's en de slimme investeren ook in innovatieve, digitale communicatie om werknemers voor te lichten over alle beschikbare opties," merkte de heer op. Muur. "Onze oplossingen zijn uniek, traceerbaar en bieden een alles-in-één kijkervaring met video's, documenten en links naar aanmeldingsportals en andere sites waartoe medewerkers op aanvraag toegang hebben en met hun families kunnen delen. zij selecteren het optimale gezondheidsplan voor hun behoeften. "

Flimp is gespecialiseerd in het maken van aangepaste video's en presentaties voor werkgevers, makelaars en verzekeraars. De uitgebreide geanimeerde videobibliotheek is nu beschikbaar in het Spaans en het Engels en bevat meer dan 90 titels om werknemers voor te lichten over gezondheidszorg, voordelen en andere HR-onderwerpen. Eigen cloudgebaseerde software drijft zijn unieke communicatie aan onder de naam "digitale postkaarten", die worden gebruikt door honderden organisaties, waaronder Georgetown University, Stantec, ShoreTel, Tanger Outlets en Waste Management om hun werknemers te engageren en op te leiden.

Klik hier voor meer informatie en registreer voor het webinar .

Over Flimp Communications
Flimp Communications is een toonaangevend digitaal communicatiebedrijf op het gebied van human resources en employee benefits met kantoren in Boston, MA, Burlington, VT, Denver, CO, Vero Beach, FL en Manchester, Verenigd Koninkrijk. Wij bieden educatieve video-inhoud, voordelen van besluitvormingshulpmiddelen en interactieve engagementoplossingen voor grote werkgevers, uitkeringsmakelaars, HR-consultants, verzekeringsmaatschappijen en zorgaanbieders. Wij bieden het hele jaar door video- en digitale communicatieoplossingen voor medewerkers, HR en voordelen. We bieden interactieve communicatie en hulpmiddelen voor medewerkersbetrokkenheid, zoals digitale postkaarten en hulpprogramma's voor het nemen van voordelen. Ga voor meer informatie naar www.flimp.net .

Over de Raad voor Medewerkers Communicatie
De Employee Communications Council is een bestemmingssite voor HR-professionals, voordelenmakelaars / consultants en uitvoerend management. De ECC-site bevat een blog met artikelen van talloze schrijvers, elk met een uniek perspectief op communicatie met medewerkers, medewerkersbetrokkenheid en interne communicatie. We beheren ook artikelen van toonaangevende bronnen op internet, waaronder brancherapporten, casestudy's, opkomende trends en innovaties en nog veel meer. Het ECC LinkedIn-forum is een plaats voor tot nadenken stemmende gesprekken tussen onze volgersgemeenschap. Ga voor meer informatie naar www.employeecomms.org .

Producten