Huis > Nieuws > Inhoud
Miss America en Female Empowerment
Jul 02, 2018

SAN DIEGO, CA, 27 juni, 2018 / 24-7PressRelease / - Al bijna 100 jaar staat Miss America synoniem voor vrouwen die de catwalk in badpakken en hakken paraderen. Dat gaat veranderen! Waarom? Geïntrigeerd? Lees verder om meer te weten te komen.

Beginnings
Miss America Pageant is een jaarlijkse schoonheidswedstrijd die toegankelijk is voor vrouwen uit de hele Verenigde Staten tussen de 17 en 25 jaar. De wedstrijd is in 1921 ontstaan als een 'revue van zwemschatten' en is geëvolueerd naar een meer verfijnde aangelegenheid. Miss America en badpakken zijn synoniem geweest sinds de eerste show op de promenade van Atlantic City. Het begon als een zwempak-spektakel, een publiciteitsstunt om Atlantic City-stranden te promoten waar deelnemers conservatieve badpakken uit één stuk dragen. Het werd later een grootse voorstelling in grote evenementenhallen waar jonge vrouwen in schraal lopende bikini's en hoge hakken als vee rond een helder verlicht podium paradeerden voor een kijkend publiek en beoordeeld werden op verschillende categorieën, zoals talentprestaties en interviews naast hun fysieke verschijning.

De huidige titelhouder van Miss America 2018 is Cara Mund (Miss North Dakota 2017), die op 10 september 2017 werd gekroond door haar voorganger Savvy Shields (Miss America 2017).

Controverse
De Miss America Pageant is geen onbekende in controverse. Wordt vaak bekritiseerd vanwege zijn zwempaksegment dat als verouderd en vernederend werd gezien. Echter, sociale media ontploften eind december 2017, toen gelekte ongeldige e-mails toonden dat verschillende leidinggevenden van het Miss America Pageant hunkleine opmerkingen maakten over grof taalgebruik, over voormalige en huidige deelnemers. Met name de e-mails, verzonden tussen 2014 en 2017, waren beladen met onprofessionele opmerkingen die vaak seksueel of gewelddadig van aard waren. Dientengevolge verbrak de televisie producerende partner Dick Clark Productions alle banden, de burgemeestersplannen van Atlantic City om ook het contract met de verkiezing te beëindigen, en veel voormalige winnaars van Miss America spreken zich uit tegen de organisatie. Ook, als gevolg van de e-mailcontroverse en de Me Too-beweging, heeft het Miss America-bestuur zichzelf gereorganiseerd doordat verschillende leidinggevenden zijn afgetreden en is nu samengesteld uit voormalige deelnemers die de druk en angst begrijpen die horen bij het optreden voor een live televisiepubliek.

Empowerment
Als gevolg van de e-mailcontroverse en de daaruit voortvloeiende fall-out (en wat nog moet komen), zullen de Miss America-deelnemers van dit jaar niet langer de catwalk of het podium in hun zwemkleding hoeven af te schieten. Dit is een grote overwinning van feministen die sinds 1968 protesteren tegen de optocht en die een echte verschuiving in de popcultuur betekent. Onder voornamelijk nieuw vrouwelijk leiderschap, heeft de Miss America Organization aangekondigd dat de verkiezing haar rol in een tijdperk van vrouwelijke empowerment en gendergelijkheid zal herdefiniëren. In plaats van het badpakgedeelte van de verkiezing, zullen deelnemers hun prestaties en doelen in het leven benadrukken in een live interactieve sessie met de juryleden. Ze krijgen ook de gelegenheid om hun initiatieven voor sociale impact te delen.

De Miss America Pageant wordt nu bekend als een wedstrijd en als een programma voor leiderschap / academische prestaties. Hopelijk zullen de nieuwe veranderingen meer jonge vrouwen in staat stellen om deel te nemen en zal het een nieuwe generatie vrouwelijke leiders vertegenwoordigen die zich richten op scholarship, sociale impact, talent en empowerment.

Raadpleeg voor meer informatieve artikelen zoals deze Autoriteitrapporten .

Producten