Huis > Nieuws > Inhoud
Nieuw snorkelmasker maakt ademhalen onder water A-klik
Jan 22, 2018

Iedereen houdt van snorkelen op het strand, maar niemand houdt van de beslagen bril of het rare gevoel dat je alleen door je mond kunt ademen.

Precies op tijd voor de zomer heeft Tribord, een Frans watersportbedrijf, het Easybreath-masker uitgebracht - een nieuw type snorkeluitrusting waarvan het bedrijf beweert dat het gemakkelijker ademhaalt en beter zichtbaar is onder de zee. De website pocht zelfs dat je onder water "gemakkelijk en natuurlijk" kunt ademen zoals je op het land zou doen.

Het revolutionaire idee breekt weg van de traditionele bril en buis met een futuristisch alles-in-één ontwerp.

In plaats van alleen maar door je mond te ademen, kun je met het Easyface full-face ontwerp ook door je neusgaten ademen. Het kopstuk zorgt voor een volledig bereik van 180 graden zodat je die zeeschildpad niet voorbij hoeft te zwemmen.

Het heeft ook een dubbel luchtstroomsysteem dat vermijding van maskers voorkomt, en een ingebouwd onderdeel dat automatisch de bovenzijde van de snorkel aansluit wanneer deze is ondergedompeld.

Geloof je de hype niet? Het nieuwe masker is zo indrukwekkend dat het de eerste prijs in de wacht sleepte tijdens de 2014 Oxylane Innovation Awards - een internationale wedstrijd die nieuwe producten organiseert die verband houden met recreatieve sportartikelen.

Voor de stijlvolle snorkelaar is de Easybreath verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, passend bij elke regenbroek of bikini.

Maar misschien moet je naar Europa gaan om er een op te halen. Tribord heeft via Twitter aangekondigd dat het nog niet over de capaciteit beschikt om het product wereldwijd te verzenden.


Producten