Huis > Nieuws > Inhoud
Recente snorkelsterfgevallen vragen om onderzoek naar maskers met een volledig gezicht
Jan 31, 2018

Een recente uitbarsting van verdrinkingen voor de kust van Maui, waarvan drie slachtoffers uit de Bay Area, heeft ambtenaren ertoe aangezet een onderzoek in te stellen naar maskers met een volledig gezicht.

Ten minste twee van de negen mensen die verdronken tijdens een 13-daagse stretch droegen de spullen.

Hoewel een officiële doodsoorzaak niet is vastgesteld, roept het ontwerp van het masker veiligheidsrisico's op.

Heidi Williams, de vriendin van de 50-jarige Bryan Beyer uit Oakland die vorige week in Kamaole Beach Park III verdronk, vertelde KTVU dat haar vriend een ervaren zwemster en eenmalige badmeester was.

Ze zei dat ze juridische stappen tegen de maker van het volwaardige snorkelmasker overweegt dat Beyer droeg toen hij stierf. Op sociale media heeft Williams aangegeven dat Beyer niet alleen aan het snorkelen was.

"Ik was er bij hem hoewel ik niet naast hem was", schreef ze in de comments in een recent artikel in 'The Maui News.' "[Ik ben] nog steeds in de war over hoe dit is gebeurd." De oorzaak van de dood is verdrinking. "

Critici van het onlangs populaire volgelaats snorkelmasker zeggen dat het zorgt voor de opbouw van koolstofdioxide, waardoor sommige gedesoriënteerd raken of het bewustzijn verliezen.

"De persoon die dit krijgt, is de persoon die zich niet op zijn gemak voelt in het water", zei Mark Stanley, de eigenaar van Bamboo Reef Dive Centers in San Francisco. Stanley zei vooral beginners die het masker kopen, dat nu ongeveer twee tot drie jaar in de winkel ligt.

Stanley geeft toe dat er meer tests op het masker moeten worden gedaan, maar hij zegt dat het beginners snorkelaars zijn die meer vatbaar zijn voor paniek of hyperventileren in het water.

"Je ademt heel hard, maar je voelt dat je de adem niet haalt", zei hij terwijl hij liet zien hoe het masker werkt. "Dus, het is meer dat ik denk gerelateerd aan het individu en hun angst en dergelijke in plaats van het exacte ontwerp van het masker zelf. Het is ook mogelijk om koolstofdioxide opbouw te hebben met een normaal snorkelmasker."

Snorkelen is de belangrijkste doodsoorzaak voor toeristen op Hawaï. Volgens het State Department of Health stierven tussen 2007 en 2016 156 bezoekers tijdens het snorkelen, dat zijn gemiddeld 17 doden per jaar.

Dus negen snorkeldoden in slechts 13 dagen hebben Maui Fire-functionarissen dit "een ongekende piek" genoemd bij incidenten met verdrinking in de oceaan. Ze bekijken de volgelaatsmaskers van dichterbij.
Hawaii's State Department of Health zegt dat de meeste snorkelende verdrinkingslachtoffers mannen zijn in hun 50s en 60s en meer dan 40 procent heeft hartaandoeningen.

Autopsies bij de slachtoffers zijn nog in behandeling. Voorlopig herinneren de ambtenaren van Hawaï toeristen eraan om in paren te zwemmen, hun fysieke beperkingen te kennen en zich bewust te zijn van stromingen.


Producten