Huis > Nieuws > Inhoud
Ondersteunende robotica lanceert Allec A True Underwater Robot voor Preorder op Kickstarter
Jun 05, 2018

ODENSE, DENEMARKEN, 1 december 2017 / 24-7PressRelease / - Allec is een betaalbare, eenvoudig te gebruiken robot en drone / ROV die is bedoeld om de onderwaterwereld voor iedereen te openen. Even geschikt voor natuurliefhebbers, die willen genieten van de wereld beneden, sportvissers die op zoek zijn naar de grote vangst, duikers die op zoek zijn naar een te ontdekken wrak, zwemmers die een persoonlijke cameraman willen, de zeiler die de romp van zijn schip controleert enzovoort. Eveneens voor professioneel gebruik, heeft u hier een hulpmiddel waarmee u onderwateractiviteiten kunt automatiseren. Door een echte robot te zijn, zijn de opties bijna oneindig.

Thomas Nielsen, oprichter van Supportive Robotics legt uit:
"Als je net als wij bent, kun je gewoon niet kijken naar elke plas water die je voorbijgaat, je afvragend wat eronder staat.

Bij Allec kun je meren, vijvers, de zee, watertanks verkennen ... Allec doet het allemaal.
Wat Allec speciaal maakt is dat hij een echte robot is, die hem in staat stelt om verschillende missies alleen te doen. Je hoeft hem alleen maar te vertellen wat hij moet doen en stuurt hem vervolgens op zijn werk.

Wat ons echt opwindt aan Allec is dat hij ons in staat stelt om de wateren te verkennen op de manier die WIJ willen, intensief de controle over hem te nemen op een dag, ontspannen en hem het verkennen op een andere dag laat doen, terwijl we boven water ontspannen, ons volgen tijdens een duik of duik op nog een andere dag. "

Allec ziet de wereld door middel van afbeeldingen vanuit zijn camera, met behulp van computervisie om daadwerkelijk de dingen te zien die voor hem liggen. Hij weet niet alleen dat er iets aan de hand is, hij kan het in een van de 10 categorieën indelen en vervolgens dienovereenkomstig handelen. Als hij vaart naar zeewier, een grote rots, een verloren visnet, kan hij ontwijkende manoeuvres uitvoeren, terwijl hij, als hij een grote mooie vis is of een mooie kwal, ze misschien gewoon kan volgen om wat mooie videobeelden te krijgen. Het type missie waar hij aan zit of de aangepaste AI-programmering die je hem hebt gegeven, bepaalt wat hij moet doen. Huidige missies zijn Scout (een gebied), zoeken (voor specifiek object (en)), volgen (de duiker of zwemmer), het voortouw nemen (naar een aantal app-coördinaten), en er komt nog meer, hetzij door je eigen AI-programmeercreaties of van Supportive Robotics.

Wanneer Allec op een missie is, zal hij de objecten die hij opmerkt vastleggen en markeren op de ontdekkingsgrafiek. Dit is een eenvoudig te gebruiken grafiek die beschikbaar is in zowel de pc-, Android- als iOS-app, die kaartinformatie combineert met videobeelden van de bekeken dingen.

De specificaties:
- 1080p-videocamera
- PC-, Android- en iOS-app beschikbaar
- Kan volledig autonoom varen, rechtstreeks bestuurd via WIFI-boei en draad of in een ruiterconfiguratie, waar Allec het zeilen doet, maar u bekijkt de bezienswaardigheden via videostreaming via de boei, in staat om de controle op elk moment over te nemen, als u wilt naar.
- Stream rechtstreeks naar de app via de WIFI-boei of neemt een record op interne 32 Gb SD-flitser.
- 1,5+ uur standaardzeilen, waarbij de oplaadbare batterijen gemakkelijk te vervangen zijn, als u een reserveset meebracht.
- Navigeer hieronder door een Dead Reckoning-navigatiesysteem
- Past mooi in een gewone rugzak
- Uit te breiden met externe apparatuur via de bevestigingspunten en externe apparaten kunnen zelfs worden bediend via de elektronische uitbreidingsgleuf.
- Verschillende Allecs kunnen samenwerken als een groot gebied in kaart moet worden gebracht of gezocht, door de optie in de apps in te stellen.
- Ontworpen voor maximaal 50 meter diepte
- Snelheid ongeveer 1,5 knoop

Allec is vanaf het begin ontworpen als een goede mix van technologie, functionaliteit, gebruiksgemak, onderhoudsarm en ziet er goed uit. Om de onderwaterwereld voor iedereen beschikbaar te maken.

Je kunt nu Allec en Supportive Robotics ondersteunen op hun Kickstarter-site; vanaf $ 650 voor de Super Early Bird-adopters. https://www.kickstarter.com/projects/64843553/allec-the-submarine-robot

Video en afbeeldingen
Korte presentatievideo
Allec aan de oppervlakte
Rechtop staan
Kelp bosduik
Kerstmis-

Supportive Robotics is een technische startup die is gevestigd in Odense, het roboticacentrum van Denemarken. Oprichter Thomas Rene Nielsen, natuurkundige en computerwetenschapper, leidt het team van innovatieve, technisch bekwame, creatieve en out of the box denkende mensen. Supportive Robotics is een bedrijf dat zich richt op het maken van robots waarmee u het dagelijks leven gemakkelijker en leuker zult maken.

Producten