Huis > Nieuws > Inhoud
Waarom is de kleur van het reddingsvest oranje?
Nov 09, 2017

De mensen die vaak de boot nemen, zullen merken dat veel landen hun zwemvesten en reddingsboei oranje en geel maken. De volgende twee punten zijn eenvoudig:

(1) Een speciaal effect hebben op haaien in de zee. Haaien in de zee zijn ongewoon woest en mensen die overboord vallen, worden er vaak door bezeerd. Maar er werd vastgesteld dat haaien het meest bang waren voor sinaasappel en geel, en toen ze deze kleur zagen, keerden ze zich weg en wilden ze liever verhongeren dan dichtbij te komen. Dus mensen veranderen de reddingsboei in oranjegeel om haaien af ​​te schrikken.

(2) het redden van mensen in nood heeft een bepaalde rol. Dit heeft te maken met de golflengte van oranje en geel. Oranjegele zichtbaarheid, felle schittering, kan de menselijke oogzenuw sterk stimuleren. De ogen van mensen zijn gemakkelijk oranje geel te zien en zullen niet worden verward met andere kleuren. Daarom, veel gevaarlijke gelegenheden, oranje geel is de waarschuwingskleur, zoals locomotieven, bergbeklimmen kleding, rugzakken, reddingsvesten en andere items zijn gekleurd met oranjegeel. Het gebruik van een dergelijk reddingsvest of reddingsboei, in geval van een ongeluk, is gemakkelijker te vinden, waardoor het in een vroeg stadium kan worden gered.


Producten